Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cheb na piwie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
jaja 2 szt
mak
piwo ciemne 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cheb na piwie

Mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier wymieszaj ze sobą. Dodaj piwo i lekko ubite jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagnieść ciasto. Do wysmarowanej tłuszczemu foremki wyłóż ciasto posyp makiem i przez ok 1 h piecz chleb w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 12.11.2011 23:31
pycha
Misiek1 11.02.2011 09:39
Ma piwie... Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak