Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół wołowy 1 l
natka pietruszki 2 łyżki
koperek 2 łyżki
szczaw 4 łyżki
szpinak 4 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietanka 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
lubczyk 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa

Rosół zagotować, dodać wszystkie posiekane zielona składniki. Mąkę rozmieszać w zimnym mleku, wlać do zupy i gotować około 3-4 minut. Następnie zmiksować, dodać śmietankę, przyprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi ziemniakami, okraszone stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.12.2013 12:14
pyszna zupa
Monika193
Monika193 15.10.2011 23:07
smaczna
Ania67 15.10.2011 12:39
Uwielbiam takie zupy
Wafelek2601 10.10.2011 19:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak