Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet francuski

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
mleko 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet francuski

Jajka roztrzepujemy z dodatkiem mleka i soli. Rozgrzewamy patelnię i rozpuszczamy masło, wlewamy jajka i rozlewamy równomiernie po całej patelni. Omlet będzie gotowy gdy przestanie być płynny, a spód przyrumieniony. Wykładany na talerzyk i podajemy według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.02.2011 22:23
ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak