Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
żółtko jajek 3 szt
masło 3 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
jabłka 4 szt
cynamon do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami

150 ml ciepłej wody, żółtka, 1 łyżkę masła, odrobinę soli i mąkę wsypać do malaksera. Wyrabiać na wysokich obrotach przez 2 minuty. Następnie wyłożyć ciasto na stolnicę, rozwałkować, wykrawać krążki. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, ułożyć na cieście i zlepiać brzegi pierogów. Wrzucić na wrzącą osoloną wodę, gotować około 6 minut. Podawać polane masłem, oprószone cynamonem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.01.2013 20:53
już nie pamiętam kiedy ostatnio takie jadłam, a są takie pyszne.....
IlonaAlbertos 31.08.2012 19:48
Apetyczne pierożki :)
AgaS10 10.02.2012 16:18
lubię takie:)
Wafelek2601 29.06.2011 08:58
super
mirosława4 01.06.2011 16:05
fajne bardzo lubię pierogi
Monika193
Monika193 11.02.2011 16:57
ślicznie wyglądają, na pewno są pyszne
agnieszka137 11.02.2011 13:34
ja bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak