Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrelka kanapkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 1 średnia
jajek 2-3 sztuki
groszku konserwowego 1/2 puszki
posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
startego żółtego sera 2-3 łyżki
majonezu 3 łyżki
ogórki konserwowe 2 średniej wielkości
cebulka 1 mała
sól, pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makrelka kanapkowa

Makrelę obrać z ości, rozdrobnić widelcem. Ugotowane jajka i żółty ser ścieramy na tartce. Ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dodajemy do makreli. Mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Aby pasta była ostrzejsza można dodać musztardę. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 09.12.2011 09:47
super pasta
katarzynka455 23.09.2010 13:37
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak