Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos wiśniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nektar wiśniowy 1 szklanka
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
żółtko jajek 3

Przepis i sposób przygotowania na: sos wiśniowy

Wiśnie po umyciu i wydrylowaniu wsypujemy do 1/2 szklanki gorącej wody i kilkakrotnie należy zagotować. Następnie przecieramy przez sito. Mąkę rozprowadzamy kilkoma łyżkami wody. Wlewamy do gotowego nektaru, mieszając zagotować i odstawić. Dodać żółtka ubite z cukrem, wymieszać. Oziębić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak