Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śliwkowy z powideł

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidła śliwkowe 20 dag
Goździki całe Prymat kilka sztuk
cynamon szczypta
sos do pieczeni 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
wino czerwone wytrawne 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śliwkowy z powideł

Powidła śliwkowe mieszamy z winem. Sos do pieczeni gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodatkiem goździków oraz cynamonu. Następnie dodajemy powidła z winem. Podgrzewamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 23.10.2011 23:21
podoba mi się ten pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak