Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z marchwią i aromatycznymi bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 30 dag
cukru 25 dag
marchwi 50 dag
jajko 4
proszku do pieczenia 2 lyzeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
rodzynek 5dag
orzechów włoskich 5dag
skórki pomarańczowej 5 dag
margaryna do smarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z marchwią i aromatycznymi bakaliami

połowe cukru zarumien na suchej patelni .
dodaj 3-4 lyzki wody mieszaj do rozpuszczenia zagotuj .marchew obierz zetrzyj na tarce z malymi oczkami .zółtka utrzyj z cukrem .połacz polowa maki olejem karmelem i przyprawa do pienika .wymieszaj z pozostała maka i marchwia a na koniec z bakaliami oraz piana z bialek .ciasto przełóż do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułka tarta .piecz ok 50 min w temp.180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 13.06.2011 19:18
Bardzo lubię piernik:)
Kopiko1983 04.05.2011 14:22
Mniam, mniam...
marzencia2007 28.04.2011 13:09
no no ciekawe
marzencia2007 28.04.2011 13:09
no no ciekawe
kate.500 17.03.2011 07:55
Smaczność...
ziutula
ziutula 15.03.2011 15:20
będę robić ten nowy przepis...
owca441 01.03.2011 20:06
takie aromatyczne i pyszne
grazia1 15.02.2011 11:15
prosze nie głosować na ten zdublowany przepis musza go usunać
agata1722
agata1722 11.02.2011 14:21
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak