Sposób przygotowania

1. Przygotuj ziemniaki jak na frytki. Przepłucz dwukrotnie, by wypłukać jak najwięcej skrobii. Dobrze wysusz, możesz je zawinąć w ściereczkę.

2. W miseczce wymieszaj mąkę z przyprawami. Dodaj to co lubisz, ja zazwyczaj daję paprykę słodką, czosnek, cebulkę suszoną. Na 4 łyżki mąki, starczy po jednej - dwie łyżeczki każdej z przypraw.

3. Osączone ziemniaki posypuj mąką z przyprawami i smaż w głębokim tłuszczu do zrumienienia panierki.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Już dawno nie robiłem domowych frytek
  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Interesujące. Jak będę robić frytki to wypróbuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ania69

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    trzeba będzie wypróbować
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie pomyślałabym o tym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !