Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z wiśni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 40 dkg
mąka 1,5 łyżki
jajko 1 sztuka
mleko 150 ml
masło 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól szczypta
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z wiśni

Wiśnie wydrylować. Z mleka, mąki, jaj, soli i cukru waniliowego wyrobić ciasto. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć wiśnie, zalać ciastem i upiec. Podawać posypaną cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak