Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z dzikiej róży

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dzika róża 1/2 kg
jabłka 1 kg
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z dzikiej róży

Jabłka obrać. Łupiny zalać 2 szklankami wody i gotować 20 minut. Jabłka drobno pokroić i rozgotować. Owoce dzikiej róży umyć, odciąć ogonki, przekroić i wydrążyć środek, pokroić na małe kawałki i gotować w wywarze z łupin do miękkości. Połączyć z jabłkami i smażyć do zgęstnienia. Pod koniec dodać cukier, podsmażyć. Zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 25.10.2011 17:17
smaczna
jeta72 10.05.2011 09:48
uwielbiam taką;)
Dorota59 10.02.2011 18:54
z dzikiej róży-pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak