Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 3 łyzki
masło 1 łyżka
mąka kartoflana 1 łyżka
mleko 1 szkl.
kostka warzywna 1 szt.
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Mleko wymieszać z mąką kartoflaną. W 1/2 litra wody zagotować kostkę warzywną, dodać mieszaninę mleka i mąki, doprawić, dodać łyżkę masła, posiekany drobno koperek. Gotować aż zgęstnieje. Podawać do kasz lub gotowanych jajek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak