Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT ORZECHOWY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cukier 4 łyżki
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT ORZECHOWY

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C około 30 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 30.08.2011 14:09
super
iwona332 27.09.2010 00:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak