Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip chrzanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan świeżo starty 1 łyżka
mleko 1 szkl.
serek wiejski 200 g
sól, pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dip chrzanowy

Do miski wlewamy 1/4 szklanki mleka, dodajemy żelatynę, czekamy aż żelatyna napęcznieje. Resztę mleka zagotować. Napęczniałą żelatynę zalewamy gorącym mlekiem i miksujemy, aż żelatyna się rozpuści. Dodajemy pozostałe składniki: serek, świeżo starty chrzan, sól i pieprz i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Przelewamy do salaterki i czekamy aż stężeje. Przed podaniem dip trzeba wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak