Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z wołowiną i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 50 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula 2 szt
pieczarki 50 dag
pomidory 5 szt
natka pietruszki
ryż 2 woreczki
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z wołowiną i pieczarkami

Ryż ugotować w osolonej wodzie.cebulę posiekać zeszklić na patelni.Pieczarki oczyścić dodać do cebuli.przyprawić do smaku. Wołowinę oczyść i umyj.pokrój w kostkę razem z oczkiem i usmaż na patelni.Pomidory pokrój w ćwiartki i dodaj do pieczarek.Dodaj 1 szklanke bulionu i duś 15 min.Następnie połącz wszystkie składniki, podduś chwilę, na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak