Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
jogurt naturalny
mąka
cebula 1
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Pieczarki czyścimy kroimy w paseczki, cebulę w krążki podsmażamy na patelni najpierw a potem wkładamy cebulkę przykrywamy pokrywką , tylko zanim przykryjemy to posolimy troszkę . Jak odparują to wlewamy 2 szklanki wody przegotowanej , posypujemy przyprawą uniwersalną . Na koniec doprawiamy mąką z wodą i zabielamy troszkę jogurtem.Podajemy z makaronem , kaszą gryczaną lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.07.2013 16:40
pycha,tez robię podobny
matii6 30.03.2011 20:00
super
RenataZ-et 02.03.2011 19:38
Często taki robię
MAR3STA 11.02.2011 11:56
ale lubię takie sosiki;)
ElizaT 11.02.2011 10:13
smaaa czneee :)))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak