Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mleko 1,5 szklanki
olej 2 łyżki
szpinak 125 g
feta 50 g
suszone pomidory 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem

Mąkę mieszamy z jajkami, mlekiem. Dokładnie miksujemy- ciasto ma mieć gęstość naleśnikowego ciasta, możemy ewentualnie dosypać mąkę lub dolac mleko.
Dodajemy olej i po dokładnym wymieszaniu smazymy cieniutkie nalesniki na suchej, rozgrzanej patelni.

Szpinak po dokładnym umyciu, wkładamy na 5 minut do wrzącej wody. potem odcedzamy i przelewany zimną wodą. Tak przygotowany szpinak wkładamy do rozdrabniacza, dodajemy suszune pomidory i fetę pokrojoną w kostki. Miksujemy rozdrabniaczem na gładką masę. Możemy ewentualnie doprawić do smaku pieprzem.

Naleśniki smarujemy nadzieniem szpinakowym i zawijamy w ruloniki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 01.10.2012 19:27
Ale bym zjadła :)
Andysz 09.07.2012 07:38
mniam mniam;)
ilka_86 14.11.2011 18:29
pyszne:)
Katarzyna/kate1980 26.02.2011 15:58
uwielbiam je dla mnie wychodzą zawsze pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak