Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z jajkami, mlekiem. Dokładnie miksujemy- ciasto ma mieć gęstość naleśnikowego ciasta, możemy ewentualnie dosypać mąkę lub dolac mleko.
Dodajemy olej i po dokładnym wymieszaniu smazymy cieniutkie nalesniki na suchej, rozgrzanej patelni.

Szpinak po dokładnym umyciu, wkładamy na 5 minut do wrzącej wody. potem odcedzamy i przelewany zimną wodą. Tak przygotowany szpinak wkładamy do rozdrabniacza, dodajemy suszune pomidory i fetę pokrojoną w kostki. Miksujemy rozdrabniaczem na gładką masę. Możemy ewentualnie doprawić do smaku pieprzem.

Naleśniki smarujemy nadzieniem szpinakowym i zawijamy w ruloniki

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam je dla mnie wychodzą zawsze pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ale bym zjadła :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !