Sposób przygotowania

Włoszczyznę pokroić na mniejsze kawałki i wraz ze skrzydełkami ugotować wywar. następnie przecedzić go. Dodać podpieczoną na ogniu cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz żur. http://www.doradcasmaku.pl/przepis/104933/zakwas-do-zurku.html
Gotować kilka minut. Zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą i pierzem oraz majerankiem. żurek świetnie smakuje z jajkiem na twardo.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    mniaamm
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Domowy żur smakuje najlepiej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny żurek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !