Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk mocno miesny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata
czosnek 3zabki
pieprz 1/4łyzeczki
cebula 1/2
sól 1/5 łyzeczki
oliwa 3łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk mocno miesny

Mieso kroimy w gruba kostke. Czosnek przeciskamy przez praske, cebule siekamy, mieszamy z oliwa i przyprawiamy. Marynata zalewamy mieso i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Baranine nabijamy na patyczki. Pieczemy na mocno rozgrzanym grilu przez 15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak