Sposób przygotowania

Marchewkę obrać a następnie pokroić w kostkę. z pomidora ściągnąć skórkę i też podzielić go na mniejsze cząstki. Soczewicę umyć zalać ok. litrem wody dodać ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, oliwę oraz warzywa i całość gotować ok. 50-60 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie zupę zmiksować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    super pomysł
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !