Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z dyni z jadalnymi kasztanami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 500 g
cebula 1
por 1
rosół 1 l
kasztany jadalne 300 g
śmietana 1
kardamon
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z dyni z jadalnymi kasztanami

Cebule pokrojona w koste wraz z porem podsmazamy. Zalewamy bulionem i dodajemy kasztany oraz dynie pokrojona w kostke. Nastepnie miksujemy blenderem. Dodajemy smietane i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 22.02.2012 08:43
OOOO !!! Czegoś takiego jeszcze nie próbowałam !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak