Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe ciasteczka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
masło 30 dag
żółtko jajek 2
cukier puder 15 dag
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
skórka cytryny
sok z cytryny 1 szt
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe ciasteczka

Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem. Dodać sok z cytryny oraz otartą skórę z cytryny.Mąkę z proszekiem przesiać przez sitko dodać do masy, i wyrobić gładkie miekkie ciasto.Rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać ciasteczka, posmarować białkiem i posypać cukrem trzcinowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180 stopni aż do delikatnego zrumienienia spodu. Podawać z marmoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 04.06.2012 22:09
super
Goya 04.05.2011 19:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak