Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczen jagniecia z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 6zabków
bulion warzywny 1l
sól
rozmaryn 3 gałazki
pieprz
jagnięcina 1,5kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: pieczen jagniecia z czosnkiem

czosnek przeciskamy przez praske i smarujemy nim oraz przyprawami mieso. Chowamy na noc do lodówki. Mieso układamy w naczyniu zaroodpornym i obkladamy gałazkami rozmarynu, pieczemy podlewajac bulionem przez 2 godz w temp 180\". Wyjmujemy i kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak