Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebularze

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 50 g
cebula 0,5 kg
mąka 0,5 kg
jajko 1
cukier 1 lyzka
mleko 1 szklanka
sól 1 łyzeczka
margaryna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: cebularze

Drozdze rozpuszczamy w letnim mleku z cukrem i lyzka maki. Odstawiamy na 20 min. Nasteonie cukier ucieramy z jajkiem i dodajemy do drozdzy, dodajeszy reszte maki i sol. Cebule pokrojona w kostke podsmazamy na patelni. Ciasto dzielimy na 10-12 czesci i kazdy walkujemy, nakldamy na niego cebule. Zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 07.04.2011 07:52
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak