Sposób przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Ser żółty zetrzeć na tartce (ja dodaję jeszcze pół na pół z serem pleśniowym lazur). Szynkę i paprykę pokroić w kosteczkę podobnie cebulę. Z ugotowanym makaronem wymieszać ser, szynkę, cebulę, groszek, kukurydzę, paprykę oraz pomidora następnie wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę połączyć z jajkami. Dowolnie przyprawić (np. bazylią, oregano , tymiankiem lub innymi ziołami) i powstałym sosem zalać makaron. Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie robiłam takiej zapiekanki, mam straszną ochotę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !