Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone mięo gęsie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z gęsi ze skórką
ketchup
marynata

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone mięo gęsie

Przygotowujemy marynate zgodnie z moim przepisem na \"Mocno ziołowa marynata do drobiu\" w tak przygotowanej miksurze marynujemy nasze mięsko przez 48h. ważne aby piersi miały skórke gdyż mięso nie bedzie wtedy suche (jesli kupilismy bez skóry to warto owinąc je w jakis tłuszcz (ale drobiowy)). Po 2 dniach marynowania mięso wraz z całą marynatą wkładamy do specjalnego rękawa kuchennego i pieczemy przez 2h w temp 180*. mięso jest soczyste - jemy z chlebem i ketchupem podane na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.10.2011 13:24
pychotka
ben-ka 27.02.2011 21:16
Uwielbiam kaczkę,gąska też by mi pewnie smakowała.
Magdalena/26Mooi 15.02.2011 20:40
skórka najlepsiejsza;)
Mati13 11.02.2011 16:05
smakowicie wygląda:)
mysza666 10.02.2011 18:35
Przyznam się, że nie robiłam, ani nie jadłam gęsiny;)
Haneczka1 10.02.2011 16:31
pycha :)
Henryka2 10.02.2011 15:19
Bardzo apetyczne!
suzana 10.02.2011 14:28
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak