Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
sok ananasowy 0.5 szkl
masło 1 łyżka
SOS: gorzkia czekolad 1 szt
masło 1 łyżka
mleko 2 łyżki
rum 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok ananasowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowy kurczak

Kurczaka myjemy,osuszamy,nacieramy przyprawami i wstawiamy na 1godz.do lodówki.Przekładamy do żaroodpornego naczynia,polewamy sokiem,obkładamy wiórkami masła i pieczemy,polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.Sos:czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Dodajemy mleko,masło i rum wymieszany z sokiem,doprawiamy.Ogrzewamy,mieszając do uzyskania jednolitej masy.Kurczaka polewamy ciepłym sosem czekoladowym.Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak