Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier ciągle ubijać, dodać żółtka i ubić na puch. Do masy jajecznej dodać mąkę i proszek. Wszystko delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w 175 st.

Masa jabłkowa:
1 kg winnych jabłek,
- 1 galaretka agrestowa,
- 1 łyżka masła,
- 1-2 szkl. cukru kryształu,
Jabłka zetrzeć na tarce. Masło roztopić, dodać jabłka, cukier i chwilę prażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 5 min. bez przykrycia.

Masa jogurtowa:
1 lt jogurtu owocowego (bez owoców),
- 1 galaretka koloru jogurtu,
- 1 łyżeczka żelatyny,
Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką.

Przełożenie ciasta:
Biszkopt - masa jabłkowa - okrągłe biszkopty - masa jogurtowa

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !