Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczane paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilo
mąka 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
masło 1 lyzka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczane paluszki

Ziemniaki obrac i ugotowac.Po wystudzeniu zmielic w maszynce,dodac zoltka,make,sol i pieprz.wszystko wymieszac,dokladajac na koniec piane z bialek.ciasto lekko zagniesc,formowac waleczki, pociac je na rowne czesci i zaokraglic konce.Kazdy obtoczyc w bulce tartej i smazyc na patelni w duzej ilosci goracego tluszczy na zloty kolor.podawac z sosem lub do miesa zamiast ziemniakow

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 25.07.2011 23:01
superowe
Magdalena1110 28.02.2011 07:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak