Sposób przygotowania

Żołądki moczymy w wodzie,odcedzamy i obieramy ze wszystkich \"śmieci\".Wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy około godzinę.W tym czasie szykujemy sobie resztę składników.Warzywa obieramy i zcieramy na grubej jarzynowej tartce,pieczarki czyścimy i kroimy w kostkę a nastepnie lekko je podsmażamy.Gdy żołądki przestygną kroimy je w paseczki.Wkładamy do garnka po kolei żoładki,warzywa i pieczarki.Dajemy dwa listki laurowe,przyprawę kucharek,sól,pieprz i dusimy około 40 minut.Śmietane i mąkę rozrabiamy w garnuszku dodąjac trochę wody.Łączymy z gulaszem,zagotowujemy i gotowe.Podajemy z ziemniaczkami z wody lub kaszą.Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    lubie bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    rewelacyjne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pycha danie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha,robię podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super, muszę zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !