Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przysmak w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 4 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt
kalafior 0.5 szt
brokuła 0.5 szt
szynka w plasterkach 10 szt
bulion 1 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: przysmak w galarecie

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.Wlewamy do bulionu.Zagotowujemy i studzimy.Marchewki myjemy,obieramy.Gotujemy w lekko osolonej wodzie.Kalafiora i brokuła gotujemy na półtwardo.Marchewki kroimy w krążki,wykładamy na spód i boki blaszki keksowej.Jajka kroimy w ćwiartki i układamy na marchewce.Na jajka kładziemy różyczki brokuła,potem kalafiora.Wierzch przykrywamy plastrami szynki.Zalewamy zimnym bulionem.Wstawiamy do lodówki do stęrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak