Sposób przygotowania

Polędwicę dzielimy na porcje, w każdą wbijamy 4 migdały. Smarujemy olejem, doprawiamy i smażymy. Po 10 minutach zalewamy mięso winem i dusimy ok 5 minut, po czym redukujemy płyn. Szparagi gotujemy a następnie dzielimy na 4 porcje, każdą z nich owijamy plastrem boczku i wkładamy do mięsa, dodajemy masło 2 łyżki i gotujemy jeszcze chwilę. Szpinak blanszujemy wodą ze szparagów, a następnie smażymy przez chwilę na łyżce masła z czosnkiem, doprawiamy. Na talerz wykładamy mięso obok szparagi i posypujemy szpinakiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁGORZATA79

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo lubie szpinak i mysle, ze w tym polaczeniu danie byloby w sam raz dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !