Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

posiekany koperek 1 pęczek
mąka 1 łyżka
śmietana 100 ml
sól do smaku
włoszczyzna 1 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Z włoszczyzny ugotować wywar, przecedzić. Dodać mąkę, zagotować. Przyprawić, dodać śmietanę i posiekany koper. Podgrzać, ale nie gotować. Doskonały do kopytek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 26.11.2011 23:54
pycha
kitka 26.05.2011 13:56
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak