Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe cebulaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
drożdże 6 dag
olej 4 łyżki
sól do smaku
woda 0.5 szkl
cebula 3 szt
oliwa 0.5 szklanki
mak lub sezam do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe cebulaczki

Cebulę obieramy i drobno kroimy.Dusimy na oliwie do zeszklenia.Doprawiamy.Do mąki skruszamy drożdże,dodajemy olej i sól.Dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto,dodając tyle wody,aby ciasto było takie jak na pizzę.Powinno odchodzić od naczynia i dłoni.Z ciasta formujemy placuszki.W środek wkładamy trochę cebuli,posypujemy makiem lub sezamem.Pieczemy w temp.ok.175stopni na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak