Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami na kwaśnym mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
kwaśne mleko 700 litra
mąka 3 szklanki
sól do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 5 sztuk
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami na kwaśnym mleku

Mleko z jajkami, solą i proszkiem wymieszanym z mąką roztrzepać. Dodać starte na grubych oczkach jabłka. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć placuszki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.02.2011 22:33
Pyszne są takie racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak