Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z fasolki szparagowej mrozonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa mrożona 1 op.
kartofle 3 szt
cebula 1 szt.
boczek wędzony 10 dag
oliwa 2 łyżki
kostka warzywna 2 szt.
natka pietruszki 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z fasolki szparagowej mrozonej

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulę posiekać na drobno. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony boczek i cebulę. Gdy się zrumienią dodać fasolkę i ziemniaki. Dusić około 10 minut. Dolać litr wody, zagotować, wrzucić 2 kostki warzywne, dalej gotować pod przykryciem 15 minut, doprawić solą i pieprzem. Podawać zupę posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak