Sposób przygotowania

Umyte i wysuszone białe pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelnię z roztopionym masłem wrzucić pieczarki, poddusić je na niezbyt dużym ogniu, aby puściły sok. Przekładamy do miski i studzimy w lodówce. W między czasie kroimy gotowane jajka i szczypiorek w kostkę. Ścieramy ser również na tarce z grubymi oczkami. Wyciągamy ostudzone pieczarki odlewamy sok, który puściły, dodajemy jajka, szczypiorek, pieprz i majonez, wszystko mieszamy. Jeśli jest za mało słona doprawić solą. Sałatka jest najlepsza po kilkugodzinnym chłodzeniu w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !