Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turecki sos serowo-jogurtowy z mietą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 40 dag
ząbek czosnku 2 szt
suszona mięta 2 łyżki
serek homogenizowany 20 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Turecki sos serowo-jogurtowy z mietą

Serek homogenizowany wymieszać z jogurtem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do sosu. Połączyć z suszona miętą, przyprawić do smaku sola i świeżo zmielonym pieprzem. Ostawić sos na co najmniej 1 godzinę, by składniki lepiej się połączyły. Podawać dobrze schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 04.08.2011 11:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak