Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś faszerowana oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
oliwki zielone 1/2 szklanki
feta 100 g
pesto 2 łyżki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś faszerowana oliwkami

Piersi z kurczaka dokładnie umyć, za pomocą noża zrobić nacięcie w środku każdej piersi. Powinna powstać wąska kieszeń wzdłuż całej piersi.
Oliwki, mogą być nadziewane papryką, pokroić w plasterki, fetę pokroić w kostkę.
Faszerować piersi fetą i oliwkami.
Piersi posmarować pesto i oliwą. Można posypać też odrobiną ziół prowansalskich. Zostawić na co najmniej godzinę.
Piec w 180 stopniach ok 30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 22.07.2011 14:13
jesczcze takich nie jadlam muszę spróbować
banditka 06.03.2011 18:05
musze wyprobowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak