Sposób przygotowania

1,5 tabliczki mlecznej czekolady roztopić nad parą. Małe filiżaneczki lub pucharki wyłożyć folią spożywczą a następnie wysmarować je roztopioną czekoladą tak aby po zastygnięciu utworzyły się miseczki czekoladowe. Wstawić do lodówki do zastygnięcia miseczek.
Banany zmiksować na mus. Dodać ubitą kremówkę i roztopioną białą czekoladę. Następnie żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody i po ostudzeniu dodać do musu bananowego. Mus wymieszany z żelatyną porozlewać do czekoladowych miseczek. Wstawić do lodówki żeby stężało. Pozostałe pół tabliczki mlecznej czekolady roztopić i dodać do niej skórkę z limonki. Przestudzić ją i wysmarować nią wierzch musu bananowego. Wstawić do lodówki żeby czekolada zastygła.
Odwrócić filiżaneczki(pucharki) \"do góry nogami\" na talerzyki i zdjąć folię.
Smacznego!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !