Sposób przygotowania

Powyższe składniki na ciasto szybko zarabiamy i wkladamy na godzine do lodówki. w tym czasie przygotowujemy mase serowa

1 kg tlustego sera
25 dag masła
25 dag cukru
4 jajka
2 budynie śmietankowe
10 dag rodzynek
1 olejek cytrynowy

Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem i żóltkami, dodajemy pomału zmielony ser i budynie w proszku. na koniec mieszamy delikatnie z białkami ubitymi na sztywna piane. Dodajemy rodzynki i olejek.

Mrożone ciasto dzielimy na 2 częsci. Jedną ucieramy na wysmarowaną blache, nastepnie wykladamy mase serową i na wierch ucieramy drugą czesc ciasta.
Pieczemy przez 60 minut w temp 180*

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    lubię serniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    za takim z kakao to ja wprost przepadam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    na Wielkanoc pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    Oj Irenka się postarała,świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny sernik
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobry sernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !