Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe kulki w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 25 dag
wiórki kokosowe 5 dag
mleko kokosowe 150 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe kulki w syropie

Mąkę przesiać, dodać mleko kokosowe, zagnieść elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać nieco wody. Uformować niewielkie kuleczki, smażyć na złoty kolor w nagrzanym oleju. W 200 ml wody i cukru ugotować gesty syrop. Włożyć do niego kulki, podgrzewać około 5 minut. Wyjąć, osaczyć, posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak