Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec w cieście francuskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 300 gram
margaryna 100 gram
miód 1 szkl
orzechy włoskie 50 gram
migdały 25 gram
morele suszone 50 gram
śliwki suszone 50 gram
skórka z pomarańczy lub limonki 50 gram
ciasto francuskie

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec w cieście francuskim

- 300 g maku ja dałam 1,5 szklanki
-100 g Kasi
-1 szklanka miodu
- 100 g rodzynek królewskich lub sułtańskich
...-50 g orzechów włoskich
-25 g migdałów bez skórek
-50 g suszonych moreli
-50 g suszonych śliwek
-50 g skórki pomarańczowej smażonej w cukrze (kandyzowanej)

Mak sparzyć zmielić trzy razy rodzynki zaparzyć odsączyć dodać do maku i resztę składników i mamy masę a teraz najłatwiejsze
ciasto francuskie gotowe i rozkładamy masę równomiernie zawijamy i do piekarnika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 08.03.2014 12:48
pyszne.....
cooleczka 15.01.2012 10:49
wydaje się być pyszny :)
cooleczka 15.01.2012 10:49
wydaje się być pyszny :)
bami 21.12.2011 16:06
Ciekawy pomysł :)
Anna133 29.09.2011 11:26
ciekawe
eeee 24.09.2011 15:36
robiłam z przepisu Joasi Rewelacyjne
slawekslawek 01.03.2011 07:35
francuskie z makiem nie robiłem przyznam że ciekawe
cukiereczek 13.02.2011 14:29
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak