Sposób przygotowania

- 300 g maku ja dałam 1,5 szklanki
-100 g Kasi
-1 szklanka miodu
- 100 g rodzynek królewskich lub sułtańskich
...-50 g orzechów włoskich
-25 g migdałów bez skórek
-50 g suszonych moreli
-50 g suszonych śliwek
-50 g skórki pomarańczowej smażonej w cukrze (kandyzowanej)

Mak sparzyć zmielić trzy razy rodzynki zaparzyć odsączyć dodać do maku i resztę składników i mamy masę a teraz najłatwiejsze
ciasto francuskie gotowe i rozkładamy masę równomiernie zawijamy i do piekarnika

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    francuskie z makiem nie robiłem przyznam że ciekawe
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    robiłam z przepisu Joasi Rewelacyjne
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wydaje się być pyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wydaje się być pyszny :)
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    pyszne.....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !