Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z soi z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
cebula
oliwy z oliwek 1 łyżka
sól
czarny pieprz swiezo zmielony
sos sojowy jasny
natka pietruszki 1 łyżka
soja 1/2 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z soi z pieczarkami

Pieczarki obrać, odrzucić trzonki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki, poddusić bez przykrycia do odparowania połowy sosu. Zdjąć z patelni, wystudzić. Zmiksować na gładką pastę: soję, cebulę z pieczarkami. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem, sosem sojowym. Wrzucić posiekaną natkę, starannie wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak