Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, gotować w osolonej wodzie około 10-15 minut. Następnie obrać, pokroić w plastry. Por i dymkę pokroić w krążki, pomidory i boczek w plasterki. Wszystko delikatnie wymieszać. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem, posmarować tłuszczem. Do naczynia włożyć ziemniaki,oprószyć solą i pieprzem, posypać tartym serem i zapiekać przez 30 minut w temp 190 stopni. Podawać z mięsem i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    to coś dla mnie :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie, myślę, że smakowałaby mi taka zapiekanka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !