Sposób przygotowania

Fasolę wypłukać, zalać wodą i odstawić. Na drugi dzień fasolę ugotować, wystudzić i zemleć w maszynce do mielenia. Do zmielonego grochu dodać śmietanę, jajka, mąkę i przyprawy. Można też dolać odrobinę ( jakieś 3 łyżki wody ). Wyrobić z tych składników ciasto na stolnicy. Później z ciasta formować długie wałki i kroić je pod skosem.
Osoloną wodę zagotować w garnku i wrzucać do niej kluski. Gotować jakieś 5 - 6 minut.
Podawać gorące polane śmietaną lub stopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !