Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka inaczej.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jaja 5 szt
margaryna 1\\2 szt
woda niepełna szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka inaczej.

niepełną szklanke wody zagotować z margaryna wsypac make i szybko ucierac gdy ciasto stanie sie lśniące i odstawać od ścianek zdjąć z ognia lekko pzestudzic mieszając kolejno wbijac jajka wylac na blache piec 30 min 180 C .


CIASTO PIERNIKOWE:
3 szkl maki
słoik dżemu
2 łyżki kakao
1/2 margaryny
1 1/2 szkl mleka
1 łyżka sody
2 łyżeczki proszku
2 jajka
2 łyżeczki cynamonu
szkl cukru
margaryne utrzec z cukrem i jajkami dodac dżem mleko a nastepnie reszte składników przełożyc ciasto do blaszki piec 50-60 min 200 C wystudzic przekroic na 2 plack

MASA BUDYNIOWA: myślę że każdy z nas ma sprawdzony przepis na masę budyniową:)

Na placek piernikowy polozyc 1/2 kremu przykryć plackiem ptysiowym posmarować reszte kremu przykryc drugim plackiem piernikowym, ozdobic polewa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 23.04.2011 23:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak