Sposób przygotowania

niepełną szklanke wody zagotować z margaryna wsypac make i szybko ucierac gdy ciasto stanie sie lśniące i odstawać od ścianek zdjąć z ognia lekko pzestudzic mieszając kolejno wbijac jajka wylac na blache piec 30 min 180 C .


CIASTO PIERNIKOWE:
3 szkl maki
słoik dżemu
2 łyżki kakao
1/2 margaryny
1 1/2 szkl mleka
1 łyżka sody
2 łyżeczki proszku
2 jajka
2 łyżeczki cynamonu
szkl cukru
margaryne utrzec z cukrem i jajkami dodac dżem mleko a nastepnie reszte składników przełożyc ciasto do blaszki piec 50-60 min 200 C wystudzic przekroic na 2 plack

MASA BUDYNIOWA: myślę że każdy z nas ma sprawdzony przepis na masę budyniową:)

Na placek piernikowy polozyc 1/2 kremu przykryć plackiem ptysiowym posmarować reszte kremu przykryc drugim plackiem piernikowym, ozdobic polewa.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !